ISSN 1804-8323



DOPORUČUJEME


Hostivař jede jako dobře namazaný stroj

datum 20.05.2008 vlozil Luboš Procházka kategorie Zajímavosti

Stavba druhé devítky se v pražské Hostivaři nepředpokládá nejen kvůli nedostatku vhodného prostoru, ale také proto, že městská hřiště svým charakterem použití ukazují, že většina hráčů hraje především z časových důvodů 9 jamek. O to víc areál žije a jeho vedení se může soustředit na kvalitu poskytovaných služeb a přípravu bohaté programové nabídky.

ÚDRŽBOVÝ DEN proběhl na hřišti v pondělí 19. května. Během něj se tým greenkeeperů pod vedením Tomáše Dymeše a Kamila Krejčovse tentokrát soustředil hlavně na provzdušňování a pískování greenů. A jak často sekají v Hostivaři hřiště? Greeny 6x v týdnu, fairway 3x v týdnu, rough 2x v týdnu a foregreen a odpaliště 3x v týdnu.

PRACOVNÍ PŘÍLEŽITOSTI
Areál hledá pracovníky na následující pozice:
- studenti na výpomoc při údržbě hřiště
Požadujeme: ideálně hráče golfu, na pravidelnou výpomoc při údržbě hřiště - úprava bunkerů (manuální práce) v ranních hodinách, denně od 6:00 do cca 9:00 hodin. Nabízíme: trvalou sezónní brigádu (duben až říjen) ve špičkovém golfovém areálu, adekvátní platové ohodnocení + možnost využívat golfové hřiště
- greenkeeper/zahradník pro údržbu golfového areálu
Požadujeme: praxi (výhoda), manuální zručnost, schopnost vysokého pracovního nasazení v případě potřeby. Nabízíme: zajímavou práci ve špičkovém golfovém areálu, získání kvalifikace v atraktivním a vyhledávaném oboru (greenkeeping, péče o golfová hřiště), adekvátní platové ohodnocení, zaměstnanecké výhody, práce v mladém kolektivu, na hlavní pracovní poměr i jako sezónní činnost (duben až říjen)

VYHRAJTE 100.000 KORUN!
Počínaje prvním květnovým dnem nabízí Golf Hostivař všem hráčům jedinečnou šanci. První golfista, kterému se podaří zasáhnout jamku č. 9 na jeden úder (Hole in One), si odnese prémii v podobě zájezdu hlavního partnera soutěže CK FISCHER v hodnotě 100.000 korun. Podrobné informace o soutěži a pravidla lze získat v recepci. Možná právě Vy budete šťastným výhercem...

GOLF REGATA 2008
Netradiční spojení dvou atraktivních sportů - golfu a jachtingu nabídlo dvoudenní klání na golfovém hřišti a na jachtě. Akce, určená pro firemní týmy o 4 lidech, se konala ve dnech 16. - 17. května v lokalitách Golf Hostivař a Slapy.
První den byl věnovaný golfovému turnaji v Praze v areálu Golf Hostivař. Druhý den se konal závod na plachetnicích Melges 24 na Slapech. Oba sporty se hodnotily samostatně. Celkovým vítězem Golf Regatty se stal tým, který nejlépe uspěl v hodnocení obou sportů dohromady (není třeba žádná zkušenost s jachtingem!). 
V celkovém pořadí se na prvním místě umístil tým Golf Hostivař. Členové týmu tak dokázali, že jsou nejen kvalitními golfisty, ale i zkušenými jachtaři. V golfové části Hostivař reprezentovali Jiří Martinka, Martin Kulík, Martin Švihlík a Michal Palkoska, v jachtařské části pak Jiří Martinka, Tomáš Dymeš, Kamil Krejčoves a Radka Salaquardová. Druhé místo vybojoval tým S-COMP Centre a 3. místo náleží týmu Maxx Kuchyně. Jako čtvrtý se po součtu výsledků obou sportů umístil tým ICZ. Páté místo patří týmu Smart Point. Šestým týmem v pořadí je posádka CENTRA a na 7. místě skončil tým YFA. Detailní informace najdete na: http://www.yfa.cz/golfregatta/

RESTAURACE SOUTĚŽÍ O VIP MENU
Hostivařská restaurace se účastní unikátního projektu nazvaného „VIP menu“ - zápolení o nejlepší kuchařský výkon mezi pěticí restaurací. Projekt si klade za cíl podpořit poněkud netradičním způsobem dobrou gastronomii v českých restauracích. O nejlepší menu soutěží s restauracemi Červená Tabulka, Salut, U básníka pánve a Zahrada v Opeře. Zúčastnit se můžete i Vy. Soutěžní menu a další informace naleznete na stránkách: www.golfhostivar.cz/restaurace


Green 4/2018

Časopis GREEN

Vážení čtenáři, kolegové,

konec roku bývá příležitostí ohlédnout se za ním nazpět a zjistit, jestli si z něho budete něco pamatovat, třeba za tři roky. Tedy vlastně i příležitostí připomenout si minimálně pět šest zásadních záležitostí, na které budete v souvislosti s odcházejícím rokem vzpomínat.

Myslím, že rok 2018 byl z pohledu greenkeepingu docela unikátní. Událo se hodně zajímavých věcí, nenudili jsme se. Zbytek není neproniknutelná šeď, ale když má něco trčet z ospalé nudné rutiny, musí to být výjimečné. Stačí retro tři nadmíru vydařené akce, tři novinky novinek?

Možná bych měl vzpomenout komunální volby, i když… Ale „náš“ člověk/čtenář by si určitě měl pamatovat lednový Seminář a výroční konferenci ČSG v kruhové hale ČZU v Praze s volbou nového výkonného výboru, červnový pyšelský Slunovrat, který se vzhledem k odpalům golfových míčků v okamžiku východu slunce stává kultovní záležitostí a pak říjnový Výroční turnaj ČSG v Darovanském dvoře, kde se Josef Čepek po předchozích triumfech v roce 2009 v Sokolově a v roce 2011 v Poděbradech stal nejúspěšnějším hráčem v jeho devatenáctileté historii.

A zmíněné super novinky? Řídil jsem unikátní svahový stroj Ventrac, výjimečný svou konstrukcí a množstvím přídavných zařízení a adaptérů. Projel se novým Club Car Tempo, který přinesl ladné dynamické křivky, exkluzivní možnosti příslušenství a bezprecedentní úroveň konektivity s GPS systémem Visage. A vysekl poklonu sekačce JD 9009A, nenasytnému žroutu rafů s absolutní kontrolou nad strojem. Všechny novinky vznikly s cílem posunout golfovou hru, respektive greenkeeping, o pořádný kus vpřed… Podle mě se to skvěle povedlo.

V každém oboru je to jako když odlupujete slupky „cibule“. Za každou další slupkou, za každým poznáním, jsou zase další otázky, které rozkrýváte. A my se k nim snažíme – i s vaší pomocí – v každém čísle Greenu přinést to nejzajímavější. Typické je, že dnes nikdo neví, jaký bude zítřek. A typické také je, že lidi podle dneška ustavičně posuzují včerejšek, aniž by se pokusili představit si realitu včerejška bez znalosti dneška. Složité? Asi ano. Právě proto, že to je složité na pragmatické pochopení všech souvislostí, jde o dobrý způsob inspirace.

Tak si užívejte přelom roku a myslete na nás stejně často, jako my myslíme na Vás.

Hodně zdraví, štěstí a úspěchů v novém roce 2019 mi za celou redakci Greenu dovolte připojit také velké poděkování za dosavadní spolupráci.

LUBOŠ PROCHÁZKA, šéfredaktor




Národní institut golfového vzdělávání Český svaz greenkeeperů Fegga Golf Resort Karlovy Vary ČGF Ittec Ittec Ittec John Deere Agro CS Golf Digest Agris.cz Profigrass Royal Golf Club Mariánské Lázně Everris. Agentura Bonus Sklopísek Střeleč Střední zemědělská škola Dalovice Plagron Golf Hluboká
Ingolfer
Golf Sokolov Golf Beroun Aros Provodínské písky Böhmerwald Golf Park Lovochemie Vydavatelství Baštan